A.S.Adventure lanceert in-house hersteldienst voor wandelschoenen

Belgische retailer investeert in knelpuntberoep van schoenmaker

Van outdoorkleding en wandelschoenen tot je slaapzak: je uitrusting vergezelt je op heel wat avonturen. Hoe beter je kwalitatief materiaal verzorgt en onderhoudt, hoe langer het in topconditie blijft! Leuk voor jou én goed voor de planeet. Want door vele jaren van je uitrusting te genieten, maken we écht een verschil in het verminderen van die beruchte afvalberg. Een filosofie die A.S.Adventure helemaal beaamt. Na een eigen wasservice en schoenonderhoud lanceert het merk nu ook een in-house schoenhersteldienst. Twee schoenmakers herstellen fulltime wandelschoenen in het schoenatelier in Hoboken.

Care & Repair: geef je materiaal de beste zorgen

De sleutel tot duurzaamheid, de remedie tegen fast fashion? Je geliefde spullen gewoon in topconditie houden. Dan gaan ze des te langer mee en beleef jij er des te meer plezier aan! A.S.Adventure geeft graag mee een duwtje in de rug. Met een uitgebreid assortiment onderhoudsproducten voor je outdoormateriaal kan je thuis zelf aan de slag gaan. Laat je het toch liever over aan professionals? Voortaan je terecht bij de Care & Repair service van A.S.Adventure.


Onder Care valt het wassen en onderhouden van technische kleding, slaapzakken en schoenen, onder Repair het herstel van schoenen. Dat het correcte onderhoud en een vakkundige herstelling de levensduur van product kan verlengen staat als een paal boven water. Maar minstens even essentieel in de verlenging van die levensduur is dat je begint met een kwalitatief basisproduct. Want een product van slechte kwaliteit dat je tien keer oplapt, blijft jammer genoeg een slecht product.

“We staan voor kwalitatieve producten die we met het juiste onderhoud en mogelijkheid tot herstel een nog langere levensduur willen geven.” - Jolien Dusauchoit, teamleader van het Warranty Care Repair Department bij A.S.Adventure.

Meet the team

Van losse veterhaakjes en algemeen stikwerk tot volledige herzolingen, het in-house schoenatelier geeft je trouwe stappers met plezier een tweede adem. De herstellingen worden verzorgd door een duo van schoenmakers én gepassioneerde wandelaars: Nancy Huyghe en Sonia Beltran. Beide dames hadden al de nodige ervaring maar werden uitgebreid opgeleid door specialisten en kunnen nog steeds beroepen op ervaren coaches in hun herstellingen.

Nancy: “De ervaring en kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn opleiding tot schoenmaker kan ik nu volop inzetten in mijn job. Mijn liefde voor het vak is die versleten schoen weer tot leven brengen!”
Sonia: “Voordien werkte ik bij de dienst na verkoop van A.S.Adventure, maar ik voelde dat ik meer met mijn handen aan de slag wilde gaan. De komst van ons eigen schoenatelier was dan ook de uitgelezen kans. ​ Een uitgebreide opleiding maakte dit mogelijk. Zelf wandel ik ontzettend veel en weet ik: met een stevig paar struin je eens zo vlot door een glooiend landschap. Eens de perfecte wandelschoen gevonden zorg je daar best zo goed mogelijk voor.”

Ontdek hoe Nancy en Sonia hun dag eruit ziet in het schoenatelier.

Lokaal in Hoboken

De wasservice, het schoenonderhoud en schoenherstel gebeuren bij A.S.Adventure allemaal in-house in de eigen ateliers in Hoboken. Dit brengt lokale tewerkstelling met zich mee. Bovendien investeert de Belgische retailer in een knelpuntberoep en gelooft het in het ambacht van schoenmaken. Voor de wasservice en het schoenonderhoud doet A.S.Adventure bovendien ook beroep op sociale tewerkstelling via maatmedewerkers van het Antwerps maatwerkbedrijf Kunnig, dat mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt naar een duurzame tewerkstelling begeleidt. Zij worden in hun taken vakkundig gecoacht door het Care & Repair team in de ateliers van A.S.Adventure in Hoboken.

Goed onderhoud = langer wandelplezier

Genoten van je zondagse wandeling? Of kom je net thuis van een stevige trektocht? Voor je languit in de zetel ploft, steek je toch best nog even je handen uit de mouwen om je wandelschoenen schoon te maken. Jawel, na élke wandeling! Zo zien ze er voor je volgende avontuur niet alleen als nieuw uit, maar verleng je ook hun levensduur en comfort. Om het plaatje helemaal af te maken, gun je je schoenen best om de zoveel tijd een grondige onderhoudsbeurt.

Wil je zelf de handen uit de mouwen steken? Ontdek hier hoe je het best je wandelschoenen onderhoudt en hun levensduur verlengt.

Of laat je het werk liever over aan de experts? Lees hier meer over de nieuwe schoenonderhoudsdienst van A.S.Adventure.


Praktisch

PR Contact A.S.Adventure
Greet Anthoni - PR manager ​
Mail: [email protected]
Gsm: +32 473 82 26 76

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over A.S.Adventure

Sinds 1995 groeide A.S.Adventure uit tot hét outdoor- en vrijetijdsconcept met meer dan 50 winkels in drie landen. Hun doel? Klanten inspireren om grenzen te verleggen door hun nieuwsgierigheid te prikkelen. En dat begint al in de winkels, waar ze met een ruim assortiment, persoonlijke service én deskundig advies een wereld vol unieke ervaringen creëren. Van bergwandelaars tot achtertuinkampeerders, van wereldreizigers tot urban explorers: bij A.S.Adventure voelt élk type avonturier zich thuis. Want adventure is everywhere. Met een uitzonderlijk aanbod van outdoor, fashion en activewear tot wintersport, fietsen en badmode heeft A.S.Adventure alles in huis voor buiten(gewone) ervaringen!