A.S.Adventure sensibiliseert om tenten niet op de festivalweides te laten liggen

A.S.Adventure verwerkt uitgediende kampeertenten tot unieke toilettassen.

Het festivalseizoen is begonnen. Op de weide worden banden gesmeed en herinneringen voor het leven gemaakt. Die positieve vibes gaan mee, maar te vaak laten festivalgangers afval en kapotte tenten achter op de festivalweide. A.S.Adventure neemt initiatief om de afvalberg te verkleinen en roept op om kapotte tenten mee te nemen. In een gloednieuwe sensibiliseringscampagne kan je bij de Belgische retailer versleten kampeertenten binnenbrengen. In ruil ontvang je een voucher voor een gratis one-of-a-kind reisaccessoire: een toilettas gemaakt van alle ingezamelde tenten. Ideaal om mee te nemen op je volgende avontuur.

A.S.Adventure bedacht deze creatieve sensibiliseringscampagne omdat dit ook bij verantwoord ondernemen hoort. Het is helaas nog steeds de realiteit dat tenten eenzaam achterblijven op de festivalweides. Op deze manier biedt A.S.Adventure kampeerders de mogelijkheid om hun oude, kapotte kampeertent in een van de A.S.Adventure stores in te ruilen voor een online voucher. Hiermee kunnen ze binnen enkele maanden een gratis toilettas ophalen die 100% gemaakt is van de verzamelde tenten, met andere woorden een pièce unique. Reuse, reduce, recycle.

“Uiteraard vraagt het een inspanning van de festivalganger. Maar er zal nooit iets veranderen als we niet allemaal extra moeite doen. Elk stapje is er een vooruit", aldus Claudia Verswyver, duurzaamheidscoördinator bij A.S.Adventure.

Een kleinere afvalberg

Kies bewust voor kwalitatieve producten van duurzame materialen waar je jarenlang van geniet. Dat is de gedachtegang van A.S.Adventure. Heeft je tent toch zijn beste tijd gekend? Laat hem niet zomaar achter, maar ruil 'm in voor een voucher en bezit over enkele maanden een unieke toilettas.

“Via recycling en upcycling maken we de cirkel mee rond. We oogsten zo de grondstoffen voor nieuwe kwalitatieve producten, met als ultieme doel de afvalberg tot nul te herleiden”, aldus Bea De Beuckelaer, CEO A.S.Adventure. “We willen hiermee sensibiliseren om bewust om te gaan met je materiaal en het niet te snel op de afvalberg te laten belanden.”

*Bovenstaande beelden zijn prototypes, aangezien elke toilettas uniek is en er anders zal uitzien. Laat je verrassen!

Sociaal en duurzaam ondernemen

De unieke tasjes worden handgemaakt door De Kemphaan, i.s.m. Spoor 2, beide twee Belgische maatwerkbedrijven. Deze Oost-Vlaamse partners werken nauw samen in dit project. Werknemers met verminderde arbeidskansen behoren tot de schakel door het reinigen van de tentzeilen, verwijderen van tentstokken, verknippen van de stof en de uiteindelijke assemblage van de toilettassen. Een innovatief project dat een brug slaat tussen sociaal economische tewerkstelling en de retail sector.

Het recupereren van materiaal is niet nieuw voor A.S.Adventure. Zo verzamelt A.S.Adventure al kleding en schoenen via de Recycle Boxes die in elk verkooppunt te vinden zijn. Via deze inzamelpunten worden oude spullen hergebruikt of gerecycled.

Praktisch

De sensibiliseringsactie loopt van 30/06 tot 31/08/2022.
Het binnenbrengen van je versleten tent in ruil voor een voucher voor de toilettas is mogelijk in alle A.S.Adventure winkels in België en G.H. Luxemburg.


PR Contact A.S.Adventure
Greet Anthoni - PR manager ​
Mail: [email protected]
Gsm: +32 473 82 26 76

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over A.S.Adventure

Sinds 1995 groeide A.S.Adventure uit tot hét outdoor- en vrijetijdsconcept met meer dan 50 winkels in drie landen. Hun doel? Klanten inspireren om grenzen te verleggen door hun nieuwsgierigheid te prikkelen. En dat begint al in de winkels, waar ze met een ruim assortiment, persoonlijke service én deskundig advies een wereld vol unieke ervaringen creëren. Van bergwandelaars tot achtertuinkampeerders, van wereldreizigers tot urban explorers: bij A.S.Adventure voelt élk type avonturier zich thuis. Want adventure is everywhere. Met een uitzonderlijk aanbod van outdoor, fashion en activewear tot wintersport, fietsen en badmode heeft A.S.Adventure alles in huis voor buiten(gewone) ervaringen!