Na 24 honkvaste jaren op het Rode Kruisplein verhuist A.S.Adventure naar het nieuwe winkelpark Malinas

Nieuwe winkel én introductie innovatieve 3D-voetanalyse

MECHELEN, 28 oktober 2021 - A.S.Adventure Mechelen verhuist van het Rode Kruisplein naar het gloednieuwe en duurzame winkelpark Malinas. De outdoor & lifestyle retailer lanceert in Mechelen ook meteen een innovatieve 3D-voetanalyse, die ook wordt uitgerold naar vier andere A.S.Adventure stores.

De verhuis was een logische keuze voor outdoor- en vrijetijdsconceptstore A.S.Adventure. Malinas, sinds vandaag 28 oktober officieel open, is het groenste en meest duurzame winkelpark in België. Het is vlot bereikbaar te voet of met de fiets langs het Dijlepad en heeft een ruime overdekte parking voor 400 fietsen. Eén derde van de totale oppervlakte zal groen zijn. De blikvanger is het open rietveld van 1,2 hectare, dat ook als natuurlijke regenwaterbuffer dient.

Ongeveer de helft van het winkelpark heeft een groendak gekregen. Op de volledige dakoppervlakte liggen 7.000 zonnepanelen. De stroom die daardoor opgewekt wordt, gaat naar de winkels en naar 18 laadpalen voor elektrische voertuigen (waaronder een aantal fast chargers). Overtollige stroom wordt maximaal opgeslagen in een grote batterij.

VAN TOEN NAAR GROEN

Een verhuis naar het meest duurzame winkelpark van België? Het ideale moment om de duurzaamheidsinitiatieven van de winkel te highlighten.

1 - Duurzaamheidskeurmerk

A.S.Adventure lanceerde onlangs een eigen duurzaamheidskeurmerk ‘With love for our Planet’. Met dit keurmerk maakt A.S.Adventure een kritische selectie binnen de hoeveelheid aan bestaande duurzaamheidslabels om klanten op deze manier een leidraad te bieden én te stimuleren een bewuste aankoopkeuze te maken. Tussen goede intenties en duurzame aankopen staan immers vaak obstakels in de weg. Het keurmerk geeft aan dat het product een duurzamere keuze is en waarom met focus op 4 pijlers: duurzamere materialen, duurzamere productie, ethische verantwoordelijkheid en/of inzet voor de planeet.

2 - Nationale en internationale samenwerkingen met groene partners

Met de 'The world is our garden' wall geeft A.S.Adventure aandacht aan haar belangrijkste groene partners. Op internationaal vlak kiezen ze voor Cool Earth en Eoca. Nationaal hebben ze al een jarenlange solide samenwerking met het in Mechelen verankerde Natuurpunt. Klanten worden ook geïnspireerd met beelden van Mechelse lokale natuur én om de A.S.Adventure wandelroute te gaan ontdekken in het Natuurpuntdomein Mechels Broek.

3 - ‘Small efforts make a big impact’

Onder het motto ‘small efforts make a big impact’ heeft de winkel onder andere een recycle box, in samenwerking met Wereldmissiehulp. Zo worden gebruikte spullen de grondstoffen van morgen. Centraal in de winkel vind je ook een bronmeubel waar klanten water kunnen tappen in hun herbruikbare drinkfles en zo de afvalberg verminderen. In A.S.Adventure Mechelen kan je ook een Dripl refill point in de winkel vinden. Hier kunnen klanten een gezonde limonade ‘tappen’, een duurzaam alternatief voor suikerige frisdranken in wegwerpverpakkingen. Dripl is een project van de Belgische jonge start-up die hiermee de frisdrankindustrie opnieuw wil uitvinden.


3-D VOETANALYSE OM DE PERFECTE WANDELSCHOEN TE VINDEN

A.S.Adventure Mechelen wordt - naast 4 andere filialen - de winkel waar 3D-voetmeting en voetanalyse geïntroduceerd wordt. Het multibrand winkelconcept biedt zo een innovatieve manier aan om je voeten te scannen, zodat A.S.Adventure specialisten op basis van die gegevens nog beter aangepaste wandelschoenen, sokken en inlegzolen kunnen adviseren. Want een paar wandelschoenen dat je voeten precíes ondersteunt waar nodig: daarmee kun je de wereld aan.

Hoe het werkt? Door je voeten digitaal te laten opmeten, kom je de exacte maten ervan te weten. Lengte, breedte maar ook de wreef- en voetbooghoogte en hielbreedte. Wordt op de 3D-scan bijvoorbeeld duidelijk dat je voet breder is dan gemiddeld, krijg je schoenen met een brede leest aangepast. Blijkt je grote teengewricht uit te steken, dan krijg je zolen voorgesteld die de druk van dit gewricht halen. Dankzij zo'n meting en analyse kun je ook ontdekken welke eigenschappen van je voeten voor klachten kunnen zorgen.

De 3-D voetmeting en voetanalyse wordt naast A.S.Adventure Mechelen ook aangeboden in A.S.Adventure Lochristi, A.S.Adventure Schoten, A.S.Adventure Toison d’Or en A.S.Adventure Sint-Joris-Winge. Lees meer info op asadventure.com.


HET AANBOD?

Van bergwandelaars tot achtertuinkampeerders, van wereldreizigers tot urban explorers: bij A.S.Adventure voelt élk type avonturier zich thuis. Want adventure is everywhere, zeker ook in Mechelen. Maar de kleine avonturier krijgt in A.S.Adventure Mechelen zeker ook extra aandacht met een uitgebreide kidsafdeling én een blokhut die dienst doet als speelplek.

Malinas is makkelijk bereikbaar met de fiets en heeft een gratis, overdekte stalling. Een uitgebreid aanbod voor de sportieve en recreatieve fietser, maar ook voor de commuter, kon niet ontbreken. A.S.Adventure is the place to be voor fietskleding, -tassen en -accessoires. Daarnaast kun je natuurlijk de evergreen afdelingen fashion, outdoor, travel, camping en wintersport ook nog altijd terug vinden in de nieuwe winkel.


A.S.Adventure Mechelen ​
Malinas
Nora Tilleylaan 42
2800 Mechelen

Langs de N16 in de lus van de R6 ter hoogte van het op-en afrittencomplex Mechelen-Noord van de E19.


PR Contact A.S.Adventure
Greet Anthoni
PR manager ​
Mail: [email protected]
Gsm: 0473 82 26 76

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over A.S.Adventure

Sinds 1995 groeide A.S.Adventure uit tot hét outdoor- en vrijetijdsconcept met meer dan 50 winkels in drie landen. Hun doel? Klanten inspireren om grenzen te verleggen door hun nieuwsgierigheid te prikkelen. En dat begint al in de winkels, waar ze met een ruim assortiment, persoonlijke service én deskundig advies een wereld vol unieke ervaringen creëren. Van bergwandelaars tot achtertuinkampeerders, van wereldreizigers tot urban explorers: bij A.S.Adventure voelt élk type avonturier zich thuis. Want adventure is everywhere. Met een uitzonderlijk aanbod van outdoor, fashion en activewear tot wintersport, fietsen en badmode heeft A.S.Adventure alles in huis voor buiten(gewone) ervaringen!