Oostendse A.S.Adventure-werknemer vertrekt op wandelavontuur richting collega’s in Nice

Op 10 mei vertrekt A.S.Adventure-werknemer Arne Lannoo uit Oostende op een wandelavontuur van drie maanden, richting Frankrijk. Hij zal de GR5 route stappen, een van de populairste langeafstandswandelpaden in Europa. De tocht eindigt in Nice, waar de collega’s van de lokale A.S.Adventure store Arne zullen verwelkomen.

Arne Lannoo (32) werkt al tien jaar bij A.S.Adventure. Zijn carrière bij de outdoor- en vrijetijdsconceptstore begon in de winkel in Oostende, waar hij van verkoper groeide tot afdelingsverantwoordelijke. Sinds enige tijd werkt hij als Assistent Store Manager in de vestiging in Veurne en zorgt hij ook regelmatig voor leuke online content (als je nog inspiratie zoekt voor de mooiste wandelpaden in Europa, lees dan zeker zijn stukje op de website). “Arne is inmiddels een échte brand ambassador geworden”, aldus Greet Anthoni, PR Manager bij A.S.Adventure.

Arne Lannoo
Arne Lannoo

Maar binnenkort zal Arne niet meer enkel schrijven over de mooiste wandelpaden. Op 10 mei vertrekt hij namelijk op een wandelavontuur van drie maanden richting Frankrijk. Hij zal er de GR5 route stappen, een van de populairste langeafstandswandelpaden in Europa (zo’n 2150 km) dat vertrekt in Hoek van Holland, in het noorden van Nederland, tot in de Franse kuststad Nice.

“Ik loop eigenlijk al sinds 2014 rond met het idee om de volledige GR5 te stappen. Tijdens de eerste lockdown kreeg ik onverwacht, zoals behoorlijk wat mensen, veel tijd om na te denken en vond ik het nu tijd om dit ook gewoon te gaan doen. En nu is het eindelijk zo ver”, vertelt Arne enthousiast.

“Er zijn altijd twijfels of bedenkingen bij zo’n lange reis. De Zweden hebben er zelfs een woord voor; Resfeber. Oftewel de mengelmoes van opwinding en angst die zich van je hart meester maakt bij aanvang van een grote reis. Dat ervaar ik sowieso heel erg, maar desondanks heb ik het gevoel er klaar voor te zijn. Mijn lief, mijn omgeving én werkgever steunen mij enorm, en da’s echt een heel fijn gevoel”, aldus Arne.

“Ik ga sowieso erg graag op trektocht”, gaat Arne verder. “Buiten zijn is voor mij een tweede natuur, en helpt mij om te relativeren en te appreciëren. Iets waar ik in het ‘gewone’ leven te weinig aandacht aan besteed. Er wordt veel gepraat over de positieve effecten van de buiten zijn op ons mentaal welzijn en voor mij is dit meer dan waar. Ik merk aan alles wanneer het te lang geleden is dat ik meerdere dagen in de natuur heb gespendeerd.”

Collega’s mee op pad

Een mooi avontuur, dat hij hoopt niet alleen af te leggen. “Onderweg wil hij zijn A.S.Adventure-collega’s aansporen om een stukje mee te stappen of om hem een logeerplek aan te bieden”, vertelt Greet Anthoni. “Zijn eindpunt ligt in de A.S.Adventure-winkel in Nice, waar we Arne uiteraard een warm welkom zullen heten!”

“Ik verwacht weinig, maar tegelijk erg veel. Maar meer dan alles ben ik gewoon erg benieuwd. Niets moet, alles mag. Nieuwe vrienden, sowieso voor het leven. Kleine toevalligheden die een tocht zoveel mooier en interessanter maken”, glimlacht Arne.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over A.S.Adventure

Sinds 1995 groeide A.S.Adventure uit tot hét outdoor- en vrijetijdsconcept met meer dan 50 winkels in drie landen. Hun doel? Klanten inspireren om grenzen te verleggen door hun nieuwsgierigheid te prikkelen. En dat begint al in de winkels, waar ze met een ruim assortiment, persoonlijke service én deskundig advies een wereld vol unieke ervaringen creëren. Van bergwandelaars tot achtertuinkampeerders, van wereldreizigers tot urban explorers: bij A.S.Adventure voelt élk type avonturier zich thuis. Want adventure is everywhere. Met een uitzonderlijk aanbod van outdoor, fashion en activewear tot wintersport, fietsen en badmode heeft A.S.Adventure alles in huis voor buiten(gewone) ervaringen!